Blog

Blogs Talent voor Zorg

door d1c7af5bf99359fc1d968c2fb4ea8be6c6d2a110 04 sep, 2017

Afgestudeerd en nu? Dat is de vraag die ik mezelf oneindig vaak heb gesteld. De mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn eindeloos. Tijdens de zoektocht naar die ene uitdagende startersfunctie kwam ik het Management Traineeship van High Select tegen.  Zonder twijfel direct gesolliciteerd. Op een regenachtige dag naar Hoevelaken gereden voor een kennismaking, met als resultaat de mogelijkheid het traineeship te volgen.

Na het kennismaking gesprek werd ik benaderd door de ‘Talent voor Zorg’ tak van High Select met een mogelijkheid om te werken in de zorgsector en mijn CV aan te vullen. De mogelijkheid werd geboden door de Lelie Zorggroep, één stichting met drie aparte divisies die een breed aanbod zorg en hulpverlening biedt vanuit een christelijk en reformatorische grondslag.  Direct na het gesprek begon mijn eerste werkdag. Het was spannend, raar, interessant maar bovenal vloog de dag voorbij.  

In de tweede week zat ik direct twee dagen alleen in het centrum van de organisatie. Er is geen betere manier om een organisatie te leren kennen dan in het diepe gegooid te worden. Alle collega’s, van het kantoorpersoneel tot de zelfsturende zorgteams, waren gelukkig behulpzaam en dachten mee waardoor ik al snel de juiste mensen wist te vinden.

Er wordt gezegd dat een organisatie bestaat uit haar historie, collega’s, cultuur, externe omgeving en cliënten. Na de eerste weken is mij duidelijk geworden dat dit helemaal waar is. Achtergrondinformatie helpt enorm om te snappen wat er in een organisatie speelt waardoor je je toegevoegde waarde voor de organisatie waar je werkt vergroot. In korte tijd dat ik bij de Lelie zorggroep heb mogen werken heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf en het arbeidsleven.

Dankzij Talent voor Zorg heb ik de kans gekregen om de eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten en dankzij de Lelie zorggroep heb ik een leerproces doorlopen waar ik als persoon en professional door gegroeid ben. Uiteraard ben ik nog lang niet klaar met groeien, leren en ontdekken en kijk dan ook uit naar de volgende uitdaging.

 

door d1c7af5bf99359fc1d968c2fb4ea8be6c6d2a110 30 aug, 2017

Tijdens mijn zoektocht naar een startersbaan maakte ik via LinkedIn kennis met Talent voor Zorg. Al snel vond een kennismakingsgesprek plaats voor een potentiële baan bij Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG). In het nabij zijn van de recruiter heb ik kennis gemaakt met de manager bedrijfsvoering. Binnen enkele weken kreeg ik te horen dat ik welkom was voor de tweede ronde. Na een assessment kon ik al snel aan de slag bij SAG.

Momenteel ben ik vier maanden in dienst bij SAG en binnen deze periode ben ik betrokken  geweest bij verschillende projecten. In deze periode heb ik al veel geleerd over zorgcontractering en zorginkoop. Naast praktijkervaring heb ik ook een beter inzicht verkregen in mijn persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelpunten.

Het prettige van Talent voor Zorg is dat je persoonlijke aandacht en snelle reacties krijgt van je talent begeleider. Bovendien vind ik het fijn om voor Talent voor Zorg te werken, omdat het je een leuke baan met mogelijkheden voor de toekomst biedt.

door d1c7af5bf99359fc1d968c2fb4ea8be6c6d2a110 08 mei, 2017

Na mijn bachelor ben ik op zoek gegaan naar werk. Dit bleek lastiger te zijn dan ik dacht voor mensen zonder werkervaring, uiteindelijk kwam ik in mijn zoektocht High select tegen. Met hen had ik een sollicitatiegesprek voor een mogelijke plek in het Traineeship. Na het gesprek en enkele overwegingen ben ik tot de conclusie gekomen dat dit toch niet de juiste weg was voor mij, omdat ik nog een master wil gaan doen en een Traineeship van 2 jaar daardoor voor mij geen optie was.

Enige maanden later werd ik door het zusje van High select “Talent voor Zorg” benaderd, met de vraag of ik uitzendwerk wilde verrichten bij Lijn5. Lijn5 is een instelling die gericht is om kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking de hulp te bieden die ze thuis niet kunnen krijgen. Dit leek mij zeer interessant en als snel werd een gesprek ingepland met Lijn5. Dit gesprek verliep goed en de week daarop kon ik direct aan de slag. Na een spannende eerste dag met veel nieuwe indrukken werd ik al snel in het diepe gegooid. 

Gelukkig had ik veel aanspraak bij mijn collega’s, ik kon makkelijk terecht met vragen en had hierdoor snel mijn draai gevonden. Mijn werkzaamheden waren gericht op de protocollen en procedures van het Lijn5, dit gaf mij een overzicht van waar Lijn5 zich precies mee bezig hield en leerde mij veel over het beleid van de organisatie. Lijn5 zat in de tijd dat ik daar aan het werk was middenin een reorganisatie, veel veranderingen werden tijdens deze reorganisatie doorgevoerd in Lijn5. 

Een van de veranderingen was de start van het flexwerken, dit zorgde ervoor dat ik kennis heb kunnen maken met veel van de werknemers van de andere afdelingen en hun ervaringen in het werk heb kunnen delen. In de 2 maanden die ik bij Lijn5 gewerkt heb, heb ik de organisatie en de mensen die er werken goed leren kennen.

Al met al heb ik veel geleerd van mijn werkzaamheden bij Lijn5 en een leuke tijd gehad.

 Yara Veenstra

door d1c7af5bf99359fc1d968c2fb4ea8be6c6d2a110 21 mrt, 2017

30 graden, de mussen vielen van het dak, en ik zat aan tafel voor mijn allereerste echte sollicitatiegesprek.
Het klikte meteen en de sfeer was ongedwongen. Zo kwam ik binnen bij High Select. Via High Select kwam ik bij Talent voor Zorg en mocht ik het allereerste contract ooit tekenen bij Talent voor Zorg. Toch zeker wel een hele eer!

Afgelopen november werden de handtekeningen gezet en was het helemaal officieel. Ik was net afgestudeerd en had er enorm veel zin in! Mijn opdracht lag in Amersfoort, bij GGZ instelling Eleos. Samen met iemand van Talent voor Zorg ging ik hier langs voor een eerste gesprek. Op papier was de match tussen mij en de opdrachtgever gemaakt, in real life gingen we elkaar nu voor het eerst ontmoeten. Het klikte en ik voelde me erg welkom, diezelfde week begon ik aan mijn allereerste werkdag. Het was leuk, spannend, raar en de dag vloog voorbij! 

Zeker als net afgestudeerde kom je helemaal blanco een organisatie binnen, ik liet het allemaal maar wat over me heen komen. Alle praktische informatie (kantoor afsluiten, printen, koffiemachine, wie zit waar) en alle inhoudelijke informatie (jargon!). Er komt enorm veel op je af. Gelukkig was iedereen heel behulpzaam en kon ik zo al snel mijn weg vinden op het kantoor. Ik werk bij Eleos als projectleider, dit houdt in dat ik mij bezig houd met alle belangrijke projecten binnen de organisatie. Denk hierbij aan eHealth, verbouwing, gastvrijheid, visievorming, website, enz.

Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is om de organisatie te leren kennen: de geschiedenis, de achterban, collega’s, taalgebruik. Je hebt dit nodig om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen en te snappen wat er gebeurt. Ik heb veel gepraat met collega’s vooral ook van andere afdelingen om mijn beeld te vormen en Eleos mij eigen te maken. Het helpt natuurlijk ook enorm wanneer de sfeer open is en het je op die manier makkelijk wordt gemaakt. Nu al merk ik een verschil tussen mij en nieuwe medewerkers. Wat gaat het leerproces ontzettend snel. 

Het is erg fijn om je zo in te kunnen zetten voor een organisatie en tegelijkertijd je zo te ontwikkelen. Daarnaast vind ik het werkritme super. Ik geniet ervan te weten hoeveel uur ik moet maken in een week, een plek te hebben waar ik verwacht word en kan werken, mensen die op me rekenen en een team om me heen. Ik vind dat heerlijk! 

Ik was graag door gegaan naar een nieuwe klus, maar had een voorkeur om bij Eleos te blijven. Ik ga voor Eleos en wil in deze organisatie investeren en voor deze organisatie wil ik mij inzetten. Die kans heb ik gekregen en met beide handen aangepakt. Talent voor Zorg heeft deze deur voor mij geopend en ik ben erg blij met de opstap die ik via hen heb mogen maken. Ik heb goede herinneringen aan de momenten op het kantoor in Hoevelaken en ben klaar voor deze nieuwe fase in mijn leven: werknemer bij een GGZ zorginstelling.

Marlou Looijenga is het eerste Talent binnen Talent voor Zorg. 

Share by: